Xampions 2008/2009

Blog de la Xampions d'Scrabble en català

  • PÀGINES

  • SEGONA FASE

    L'Anna Genís s'ha proclamat campiona de la primera edició de la Xampions en la seva temporada 2008/2009.

NORMES

PRESENTACIÓ XAMPIONS 2008/2009

– La Xampions és un nou campionat d’Scrabble de modalitat 1 contra 1. Els inscrits s’ajunten en grups formats per jugadors amb un mateix nivell de joc.

– Tots els jugadors tenen un mínim assegurat de partides. En aquesta temporada 2008/2009, amb 35 inscrits, tots els jugadors faran un mínim de 10 partides.

– Qualsevol jugador, sigui del grup que sigui, té opció a la victòria final de la Xampions. Només cal quedar classificat entre els primers del seu grup i anar passant ronda en els Play-offs al títol final de la Xampions.

FASES I CALENDARI

– A la primera fase, i segons el barruf actualitzat, els 35 jugadors inscrits es reparteixen en tres grups. Els grups A i B són de 12 jugadors i el grup C és d’11 jugadors. Del grup A es classifiquen els 6 primers i dels grups B i C es classifiquen els 5 primers. El primer que comptabilitza per classificar-se és el nombre de partides guanyades, independentment del diferencial en punts. En cas d’empat a partides entre 2 o més jugadors, prevaldrà el millor diferencial de punts a favor i en contra en les partides jugades entre els implicats. En cas de persistir algun empat, es miraria el diferencial de totes les partides jugades del grup.

– Aquesta primera fase de la Xampions cal finalitzar-la abans de Setmana Santa. Això vol dir que el dimecres 2 d’abril del 2009 és el darrer dia per comunicar resultats de partides.

-A partir del dimecres 15 d’abril (primer dimecres després de Setmana Santa) es juga el Play-off de la Xampions, que enfronta als 16 millors jugadors de la primera fase. Es juguen vuitens de final, quarts de final, semifinals i final, segons el quadre de classificació que es pot veure a l’apartat “SEGONA FASE”. Les eliminatòries de Play-off es juguen a doble volta. En cas d’empats a victòries (1-1), passarà el qui tingui un millor diferencial a favor. Si aquest diferencial és el mateix, es jugarà una tercera partida de desempat.

NORMES

– El format dels grups de la primera fase és de tipus lliga a una sola volta. Així, els jugadors dels grups A i B tenen assegurades 11 partides i els del grup C tenen assegurades 10 partides. El jugador que no hagi acabat les seves partides quedarà automàticament eliminat i totes elles seran anul·lades. Per no provocar eliminacions massives de jugadors, es procedirà progressivament, eliminant en primer lloc el(s) jugador(s) que tingui(n) menys partides jugades i anul·lant de tots els altres les seves com a no jugades. Tot seguit, si resten jugadors amb partides no jugades, es procedirà cíclicament fins que no restin jugadors amb partides no jugades.

– Els jugadors sortejaran per veure qui comença la partida. Aquest serà el responsable de l’anotació i de la comunicació final oficial del resultat de la partida. Aquesta comunicació es pot fer de tres maneres: directament a Miquel Sesé, a través de l’email “xampions20082009@gmail.com” o bé des de l’apartat “COMUNICAR RESULTATS” del blog “www.xampions20082009.wordpress.com”

– Les partides de la Xampions es juguen amb les mateixes normes de temps, de diccionari i d’impugnacions que tots ja coneixem de la lliga CUSCA. Qualsevol parella de jugadors però, té la potestat de poder pactar de jugar amb les variants dialectals que vulguin. Aquest pacte cal fer-lo sempre abans de començar la partida corresponent.

RESUM REGLAMENT

-Inscrits: 35 jugadors

– Primera fase: 3 grups de 12, 12 i 11 jugadors. Cada grup juga sistema lliga a una sola volta. Cal acabar-la, com a màxim, el dimecres 2 d’abril del 2009.

Grup A: passen els 6 primers. /  Grup B: passen els 5 primers. /  Grup C: passen els 5 primers.

– Segona fase: els 16 classificats s’enfronten segons quadre (veure SEGONA FASE), en què el primer classificat del grup A és el primer cap de sèrie i el cinquè classificat del grup C és el 16è. cap de sèrie. Comença el dimecres 15 d’abril i cal acabar, com a màxim, el dimecres 1 de juliol del 2009.

Es juguen vuitens de final, quarts de final, semifinals i final. Totes les eliminatòries són a doble volta. En cas d’empat, prevaldrà la millor diferència en punts entre els dos jugadors. No hi haurà tercera partida a no ser que hi hagi empat en diferències de punts.

– Diccionari: les partides es juguen amb les mateixes normes arbitrals que regeixen la Lliga CUSCA. Dos jugadors, però, poden pactar sempre abans de començar la partida, jugar de qualsevol altra manera.

 
%d bloggers like this: